Składniki:
Spód:
- 90 g płatków owsianych
- 4 żółtka jaja
- 2 miarki odżywki białkowej o smaku kakaowym (zamiast
odżywki białkowej możemy użyć łyżki
kakao i łyżki ksylitolu lub innego słodziła)
- 2 łyżki ksylitolu lub innego zdrowego słodzidła
Masa serowa:
- 500 g chudego twarogu
- 400 g jogurtu naturalnego greckiego
- 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru
- 4 białka jaja
- 3 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym (zamiast
odżywki białkowej możemy użyć aromatu waniliowego i łyżki ksylitolu lub innego
słodzidła)
- 6 łyżek ksylitolu lub innego zdrowego słodziła
Składniki na
spód blendujemy i pieczemy 10 min. w piekarniku nagrzanym do 170 st. Wybieramy
do tego celu okrągła blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Masę serową
mieszamy. Białka ubijamy i dodajemy na samym końcu.
Masę wlewamy
na spód i pieczemy całość jeszcze około 50 minut z termoobiegiem. Patyczkiem do
ciast sprawdzamy czy ciasto jest upieczone. Po ostygnięciu przyozdabiamy musem
truskawkowym i listkiem mięty./mw
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza